oogsten, bereiden en voedzaam eten met gemak

genieten + gezond voor lijf én brein = OERspronkelijke VOEDING

Géén nieuw dieet, wél een persoonlijke effectieve aanpak - aangepast op jouw leefstijl.
Eet én drink jezelf fit en gezond.

Onze workshop OERspronkelijk KOKEN gaat weer van start!
Natuurlijk nemen we de richtlijnen in acht - dus lekker buiten in én met alle ruimte!

workshop OERspronkelijk koken en meer …

Wil jij je laten inspireren over gezondheid, puur en lekker koken op de OER-manier en dit samen uitproberen in onze buiteneuken? Dan is deze workshop helemaal iets voor jou!
We starten de middag met thee, koffie en gezond lekkers.
Lizz vertelt in een uurtje wat ‘OER-koken’  inhoudt en welk belangrijk effect dat heeft op je gezondheid. Hierin is veel ruimte voor antwoord op al je vragen.
Daarna gaan we met elkaar aan de slag.
Eerst maken we diverse kleine en basisgerechten, die we gaan proeven. Vervolgens maken én eten we een prachtige avondmaaltijd. En is er ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Voor wie wil met een mooi glas biologische wijn. Bij mooi weer uiteraard aan het water in de prachtige tuin!
Na afloop ga je geïnspireerd naar huis met veel concrete tips om thuis gezonde recepten op tafel te toveren. Alle recepten ontvang je tijdens de workshop.

ingrediënten workshop

  • Orthomoleculaire visie op gezondheid en voeding.
  • Het gezonde keukenkastje: wat mag eruit en wat mag erin?
  • Biologische zelfoogst tuin. Vers van Tuinderij Buitenhof. 
  • Hoe tover je op een vlotte manier lekkere gerechten op tafel?
  • Praktische tips en ideeën.
  • Samen koken, samen proeven en genieten.
  • Veel gelegenheid om vragen te stellen en nieuwe ideeën op te doen.
  • En natuurlijk een hoop lol en gezelligheid! 

info + gebruik waterkefir
- klik op een tabblad voor alles wat je wil weten over ons waterkefir -

WAT IS WATERKEFIR?

Sap van Water Kefir is een gefermenteerde licht bruisende drank die gemaakt wordt door water-kefir kristallen. Deze kristallen zijn een combinatie van gunstige bacterie- en gistculturen die deels al in je darmen leven en die een cruciale rol spelen in alle aspecten van je gezondheid. Recentelijke onderzoeken tonen aan dat disbalans van je darmflora in verband staat met je algehele gezondheid. Door de natuurlijke fermentatie is deze sap de dagelijkse boost voor gezonde darmen. De levende probiotica, vele vitamines  en minderalen in deze sap dragen bij aan gezondere darmen. Dagelijkse inname verbeterd de balans van je darmflora, jouw interne dierentuintje!

In de reguliere supermarkten zijn diverse probiotica te koop. Meestal in het zuivelschap onder de noemer ‘Yakult, Activia,Yoghurt etc. En vaak ook gevuld met veel suikers, smaakversterkers en synthetische geur & kleurstoffen. Kunstmatige stoffen die een buitengewoon nadelig effect kunnen hebben op je gezondheid.

WAAR WORDT HET SAP VAN GEMAAKT?

Ons water-kefir granaatappelsap wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd in Nederhorst den Berg en lokaal verkocht. Dat wil zeggen home made en kleinschalig, zonder chemische toevoegingen en op traditionele wijze gebrouwen. Daarbij gebruiken we de van nature aanwezige micro organismen om te fermenteren, de culturen en vruchten die wij gebruiken zijn biologisch van oorsprong en GMO vrij.

Het sap is van nature licht bruisend; dit ontstaat tijdens het fermentatie proces.
We adviseren dan ook de fles na aankoop gekoeld te bewaren en dagelijks te drinken en zo nodig de fles te ontluchten door de schroefdop even open te draaien. Door het natuurlijke fermentatie proces kan er druk in de fles worden opgebouwd!

Wij zijn door kennis en ervaring overtuigd dat de basis van je gezondheid begint in je darmen. Zorg je beter voor je darmen dan zorg je automatisch voor een energieker lijf en een blijer opgeruimd humeur. Dus dat merk je!

HOEVEEL MAG OF KAN IK ERVAN DRINKEN?

Als je dit sap voor het eerst drinkt, dan kan het zijn dat je darmen er even aan moeten wennen.
Bouw dit rustig op, gewoon een klein glaasje per dag is voor de werking al voldoende.
Er zijn mensen die er op den duur meer van drinken per dag  als dorstlesser of vervanging voor ongezonde frisdrank.

INGREDIËNTEN BIJ OPSTART FERMENTATIE

Water kefir kristallen
Biologische gedroogde vijgen
Beetje biologische rietsuiker (2%)
Biologische citroenen
Gezuiverd water

Tijdens de fermentatie voeden de kefir kristallen zich met de fruitsuikers, deze suikers zijn bij het eind product bijna verdwenen. De kefir heeft deze compleet omgezet in gunstige vitamines, mineralen, en miljoenen pré & probiotia’s.

GEZONDSTE KEUS

Deze levende sprankelende granaatappelsap heeft vele gunstige gezondheidseffecten.
Eén dagelijks glaasje water-Kefir Granaatappelsap:

– verbetert de stoelgang
– verscherpt je concentratie
– geeft een energie-boost
– draagt bij aan een gezonde spijsvertering
– werkt immuun versterkend
– ondersteunt je herstelfuncties bij een gezonde leefstijl

SCHULP GRANAATAPPEL

De kleur en smaak van dit eindproduct worden bepaald door de toegevoegde Krachtsap van granaatappels. Wij gebruiken daarvoor de smaakvolle granaatappelsap van Schulp in Breukelen.
Granaatappel bevat vele nuttige vitamines en mineralen en is de topper onder het fruit met de vele aanwezige antioxidanten.

GLAZEN FLESSEN

De glazen fles kan in de recycle glasbak, hier worden weer nieuwe flessen van gemaakt.
Glas is een duurzame verpakking. De glasverpakking is een natuurlijk conserverings-’middel’.  En heeft geen invloed op de kwaliteit, de smaak en of voedingstoffen van de sap.

WIST JE DIT?

Dit NATUURLIJKE water-kefir granaatappelsap werkt uitstekend als ‘anti katermiddel’ en dat voel je direct!

Op zoek naar leefstijlbegeleiding én – ondersteuning nieuwe stijl?
Neem vrijblijvend contact op.

Wat heeft JOUW lijf nodig?

Een orthomoleculaire leefstijl is gericht op het bevorderen van jouw gezondheid en het voorkomen van ziekte. Dit is mogelijk door het lichaam de noodzakelijke voedingsstoffen in de juiste verhoudingen aan te bieden.
Dit zijn veelal lichaamseigen stoffen die je lijf nodig heeft om te functioneren. Zodat het kleinste waaruit jij bent opgebouwd, ‘de lichaamscel’ goed functioneert!

Je lijf heeft échte voeding nodig
Veel nodig:koolhydraten uit vezels van groente en fruit – vetten – eiwitten – water
Een beetje nodig: vitamines – mineralen – kruiden en plantstoffen
En bovenal hebben ze elkaar nodig om gezond te kunnen verteren.

Een drukke samenleving, overprikkeling, verarming van de bodem waarvan wij oogsten, gebruik van pesticiden en sterk bewerkte voedingsmiddelen dragen bij aan een welvarende ‘ziektezorg’.
Veel ziektes ontstaan door tekorten aan micronutriënten omdat je lichaam de juiste stoffen niet voldoende kan opnemen.
Zo verkeert je lichaam continu en onbewust in een chronische stresssituatie.

Natuurlijke uitnodiging
Oerspronkelijke voeding richt zich op eten zoals de natuur dat ons aanbiedt. Vrij van granen, zuivel, suiker, bestrijdingsmiddelen en bewerkte producten.
Naast het eten van puur en onbewerkte voeding is het nuttig om te onderzoeken welke voedzame voeding wel en niet bij jou past.

OERspronkelijk FERMENTEREN

Fermenteren is van grote invloed op jouw geluk en gezondheid.

wat is het?
Fermenteren is het inmaken van verse voedzame groenten, kruiden en vruchten.
Bij fermenteren zorg je, door de ideale leefomgeving voor melkzuurbacteriën te creëren, dat een groente fermenteerd in plaats van beschimmeld. Hierdoor krijgt het zijn typisch zure smaak, maar ook ontzettend veel spannende aroma’s die zonder fermentatie nooit verkregen kunnen worden.
Bovendien zijn deze melkzuurbacteriën lichaamseigen in de darmen van de mens, waardoor het ontzettend goed is voor je darmen. En: producten zijn langer houdbaar (de oorspronkelijke reden voor het fermenteren van producten). Ook nog eens duurzaam dus. Genoeg redenen om het eens te proberen!

lekkere energiebom
Je eigen gemaakte vitaliserende voeding en drankjes in een pot, vragen enkel een beetje geduld. Zodat de nuttige goedaardige bacteriën, schimmels, gisten en enzymen verder het werk voor jou doen om er een energiebom voor je darmflora van te maken. Het is makkelijk te leren en een feestelijke toevoeging aan je dagelijkse eetmomenten.

OERspronkelijk KOKEN en meer

Geen nieuw dieet of online cursus maar een persoonlijke effectieve aanpak in een praktische setting, aangepast op jouw leefstijl.

Nadat de biologische buit is geoogst, experimenteer jij hoe je simpel (h) eerlijk gezond kan koken voor jezelf of jouw gezin.

“Ik leer je op een eenvoudige en inspirerende manier hoe jij gezonde voeding tot je passie maakt. Laat je verrassen door de tongstrelende pure smaken waar je lijf en brein blij van worden.
Vitaliteit behaal je door puur, gevarieerd en lekker te eten. Zo creëer je een leefstijl die bij jouw dna en tempo past.
Voel je snel weer fit, gezond en goed in je vel!”

Kinderen en OERvoeding - gaat dat samen?

slimme voeding voor je adolescent

Weet jij of je kind de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft voor ontwikkeling en groei? Help je drukke overprikkelde kind naar rust, simpel door te voeden ipv te vullen.

Eten wat de pot schaft. Dat leert je kind in enkele simpele stappen. Natuurlijke voeding in de juiste samenstelling stimuleert concentratie en motivatie.

ONBEWUST is uit, GEZOND is in – zéker voor de nieuwe generatie.

wat is orthomoleculair?

ORTHOS betekent ‘het juiste’ -
MOLECULAIR betekent ‘kleinste’
Concreet: het juiste voor het kleinste.
Onze lichaamscel dus.

maak een afspraak